Films en seriesFilms en series

zondag 17 september 2017

Yesterday is a memory...

Met een geleende laptop, een telefoonkabel en heel, heel veel geduld, nam ik twintig jaar geleden kennis van de teaser trailer van Tomorrow Never Dies. De achttiende James Bond-film die in december 1997 in première zou gaan.


Het was voor het eerst dat een James Bond-film een website kreeg. Op tomorrowneverdies.com (al lang niet meer online), was een miniem schermpje te zien waar zoveel mogelijk beeld en tekst in gepropt moest worden, en dan nog het liefst met bewegende elementen op de achtergrond.



Het ging mij vooral om de trailer. Vrienden van mij hadden hem al in de bioscoop gezien: 'Bond... You know the rest.'

Anders dan tegenwoordig, waar de trailer de grootste troef op een filmwebsite is, was dat in het geval van Tomorrow Never Dies nog even zoeken. Onder het kopje Media waren onder de link 'TND Trailer Page' de filmclipjes verstopt.

Een Quicktime-filmpje van enkele Mb's. Naar mijn idee duurde het zeker een uur voordat de eerste schokkende beelden te zien waren. Beetje bij beetje werd het trailertje naar binnengetrokken. Ongeduldig bij iedere verse lading alvast op play klikken, waardoor het allemaal nóg langer duurde. Het zandlopertje maakte overuren, de ventilator van de laptop steeds meer herrie.

Maar dan, na uren smachten, eindelijk, de beloning:



...En daarna liep de laptop vast. Een oud-klasgenoot die wél verstand had van techniek, moest de geleende draagcomputer weer aan de praat krijgen.

De eerste trailer van een Bond-film thuis op het computerscherm; het binnenhalen duurde net zo lang als de complete film en was minstens zo'n groot avontuur. En de telefoonrekening van die maand, daarvoor had ik wel tien keer naar de bioscoop kunnen gaan...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures