Films en seriesFilms en series

zondag 30 juli 2017

Debunken

Met de bekendmaking van Bond 25 in 2019 lijkt het hek bij The Mirror nu echt van de dam. Zoveel nieuwe ongefundeerde informatie in één artikel — waarom zouden we hier überhaupt aandacht aan besteden? Laten we dit een debunk-artikel noemen.

Volgens The Mirror, houd je vast, is de werktitel van Bond 25 Shatterhand, de alias die Blofeld gebruikt in het boek You Only Live Twice, het laatste Bond-boek dat Ian Fleming volledig voltooide en uitkwam in het jaar van zijn dood, 1964.

Shatterhand is een titel die al tientallen jaren wordt genoemd en mij altijd doet denken aan de indianenverhalen van Karl May die mijn vader vroeger las. Om verwarring met Winnetou te vermijden, lijkt het mij geen goed idee deze titel te gebruiken, maar dat terzijde. The Mirror draagt geen enkel overtuigend bewijs aan dat Neal Purvis en Robert Wade deze titel boven hun script van Bond 25 hebben staan.

Daarbij zou het script, volgens de-krant-die-maar-wat-schrijft, gebaseerd zijn op het boek Never Dream of Dying (2001) van Raymond Benson, die tussen 1997 en 2002 negen James Bond-boeken schreef, inclusief drie novelisaties van Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day. Overigens antidateert The Mirror het boek van Benson uit 1999. Zelfs feiten die makkelijk te checken zijn heeft de krant mis...

„I know nothing; haven't spoken with any Mirror journalists, can only assume that article is fabrication. Would be wonderful if it were true.”
reactie Raymond Benson tegenover Bond Blog op Twitter

Never Dream of Dying is het laatste deel uit de Union-trilogie van Benson, waarin Bond het opneemt tegen een blinde tegenstander. The Union is Bensons SPECTRE. Zelfs Marc-Ange Draco, de vader van Tracy uit On Her Majesty's Secret Service, heeft banden met de criminele organisatie en komt uiteindelijk lijnrecht tegenover zijn ex-schoonzoon, James Bond dus, te staan.

Eon Productions heeft zich altijd afzijdig gehouden van de continuation novels. Enkel bij Spectre (2015) is gebruikgemaakt van materiaal uit Colonel Sun (1968) van Kingsley Amis. Een soort noodgreep omdat de filmschrijvers de martelscène niet op orde kregen. Verder is er uit geen van de veertien Bond-boeken van John Gardner of van de auteurs die hem opvolgden officieel ook maar één letter gebruikt. Royalty-kwestie.


Daniel Craig keert terug, natuurlijk, evenals Christoph Waltz en Dave Bautista. Dat de eerstgenoemde 007 voor een vijfde maal gestalte gaat geven — het zal vast, feit blijft dat dit nog steeds niet bevestigd is. De terugkeer van Christoph Waltz als Blofeld zou logisch zijn, maar daarover is officieel nog niets bekend. Datzelfde geldt voor Dave Bautista als Hinx, die zelf heeft aangegeven graag nogmaals in de huid van de man met de stalen duimen te kruipen.

Dan nog de locatie Dubrovnik, de Kroatische havenplaats die de ene na andere internationale filmploeg weet binnen te halen. Dit is niet meer dan overpennen van eerdere berichten.

Tot zover voorlopig de geruchten uit week 30. Meer geruchten binnenkort.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures