Films en seriesFilms en series

woensdag 9 augustus 2017

Thunderball-acteur Earl Cameron 100 jaar

Hij moet al enige tijd het langstlevende castlid uit de James Bond-films zijn: Earl Cameron. Hij speelde Pinder Romania in Thunderball (1965), de lokale sidekick van 007 op de Bahama’s. Gisteren is de Engelse acteur, die in 1917 in Bermuda werd geboren, 100 jaar geworden.


In een interview met The Guardian klinkt hij op papier nog opvallend kwiek voor zijn leeftijd. En dat voor iemand die het al bijna zijn hele leven met één long moet doen.

Earl Cameron met Rik Van Nutter en Sean Connery in Thunderball (1965)

Meest recent viel Cameron mij op in Inception (2010), waar hij even vlug voorbij komt. Getekender en vooral witter van haar, maar onmiskenbaar de acteur die ik kende uit Thunderball.

In 2009 ontving hij uit handen van prins Charles een CBE en in 2013 een eredoctoraat van de Universiteit van Warwick voor zijn bijdrage aan de Engelse cultuursector.

Het zou zo maar kunnen dat we Earl Cameron in de nabije toekomst nog eens in een film te zien krijgen. Want, zo zegt hij tegen de Engelse krant, hij mag nu dan wel honderd zijn, hij is nog niet met pensioen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures